A dióolaj a többi növényi olaj közül kiemelkedik
a benne található telített és
telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott arányával. Ez az egyensúly
csökkenti a magas vérnyomást és kedvezően hat a szív-és érrendszerre, a
koleszterinértékekre.
Az extra mennyiségű magnézium stresszoldó hatású, csökkenti
a vérnyomást.
A jótékony omega-3 zsírsavak az idegrendszer és az agy egészséges működését
segítik. Ezek a zsírsavak szabályozzák a vérellátást és csökkentik az erekben
való lerakódásokat, ezáltal pedig a szívroham veszélyét.
Diós, kicsit a vajra emlékeztető íze különösen
változatos használatra predesztinálja, szinte bármilyen ételben. Párolt
zöldségekre locsolva épp oly mennyei, mint salátákra, tésztaételekre, vagy
rizsre. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne hevítsük túlságosan, nehogy
elvesszenek értékes tápanyagai. A mi tippünk: tegyen különlegessé egy egyszerű
szendvicset pár csepp finom dióolajjal!
Összetevők, átlagos tápértékadatok
100% olaj bio dióból, 100g termékben:
Energia 3693 kJ /898 kcal
Zsír 99,6 g
amelyből telített zsírsavak 11 g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 17 g
többszörösen telítetlen zsírsavak 72 g
Szénhidrát 0 g
Fehérje 0 g
Só 0 g
Nyomokban mogyorót, és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 12,8 g
Omega-6 44,1 g
Omega-9 17 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18
hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen
feltüntetésre kerül.
A felbontást
követően javasolt 3-4
hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas
minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria