Bio dióolaj 100ml

A dióolaj a többi növényi olaj közül kiemelkedik a benne található telített és telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott arányával. Ez az egyensúly csökkenti a magas vérnyomást és kedvezően hat a szív-és érrendszerre, a koleszterinértékekre.

Az extra mennyiségű magnézium stresszoldó hatású, csökkenti a vérnyomást.

A jótékony omega-3 zsírsavak az idegrendszer és az agy egészséges működését segítik. Ezek a zsírsavak szabályozzák a vérellátást és csökkentik az erekben való lerakódásokat, ezáltal pedig a szívroham veszélyét.

Diós, kicsit a vajra emlékeztető íze különösen változatos használatra predesztinálja, szinte bármilyen ételben. Párolt zöldségekre locsolva épp oly mennyei, mint salátákra, tésztaételekre, vagy rizsre. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne hevítsük túlságosan, nehogy elvesszenek értékes tápanyagai. A mi tippünk: tegyen különlegessé egy egyszerű szendvicset pár csepp finom dióolajjal!

Összetevők, átlagos tápértékadatok

100% olaj bio dióból, 100g termékben:

Energia 3693 kJ /898 kcal

Zsír 99,6 g

amelyből telített zsírsavak 11 g

egyszeresen telítetlen zsírsavak 17 g

többszörösen telítetlen zsírsavak 72 g

Szénhidrát 0 g

Fehérje 0 g

Só 0 g

Nyomokban mogyorót, és szezámmagot tartalmazhat!

Omega zsírsavak

Omega-3 12,8 g

Omega-6 44,1 g

Omega-9 17 g

Tárolás

Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.

A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.

A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

3 650 Ft
szállítási díj nélkül