Bio mákolaj 100ml

A könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj tulajdonságai miatt ideális a diétás konyhában.

87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll.

Magas omega-6 zsírsavtartalma megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega 6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat, az emberi szervezet nem képes előállítani, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.

A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is.

Összetevők, átlagos tápértékadatok

100% olaj bio kék mákból, 100g termékben:

Energia 3751 kJ /896 kcal

Zsír 99,6 g

amelyből telített zsírsavak 14 g

egyszeresen telítetlen zsírsavak 15 g

többszörösen telítetlen zsírsavak 71 g

Szénhidrát 0 g

Fehérje 0 g

Só 0 g

Nyomokban diót, mogyorót, és szezámmagot tartalmazhat!

Omega zsírsavak

Omega-3 3,1 g

Omega-6 47,6 g

Omega-9 15 g

Tárolás

A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk különös gondot.

Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig tárolható.

A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.

Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk fel!

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

3 250 Ft
szállítási díj nélkül