A könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj tulajdonságai miatt ideális a
diétás konyhában.
87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll.
Magas omega-6 zsírsavtartalma megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az
omega 6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat, az emberi
szervezet nem képes előállítani, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek.
Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.
A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen
hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya
miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és
természetes étrendbe is.
Összetevők, átlagos tápértékadatok
100% olaj bio kék mákból, 100g termékben:
Energia 3751 kJ /896 kcal
Zsír 99,6 g
amelyből telített zsírsavak 14 g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 15 g
többszörösen telítetlen zsírsavak 71 g
Szénhidrát 0 g
Fehérje 0 g
Só 0 g
Nyomokban diót, mogyorót, és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 3,1 g
Omega-6 47,6 g
Omega-9 15 g
Tárolás
A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk
különös gondot.
Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig
tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre
kerül.
Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül
használjuk fel!
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria