A dél-amerikai chia egy gyógynövény, amely chia zsálya
néven is ismert. A magokat gondosan kivonják a növényből, majd a legmagasabb minőségűeket természetes vízben
tisztítják, és nyers állapotukban csomagolják. A helyi konyha alapvető részét
képezi lisztként, gabonaként, és italokba keverve. Tápanyagban gazdag, minimális kalóriával, kiváló rost-, C-vitamin -, mangán -, és antioxidáns forrás.
A chia mag közel 5 x több kalciumot tartalmaz, mint a
tej, és 3 x több vasat, mint a spenót. Fehérjében és vitaminban gazdag, valamint
nagy mennyiségű omega-6, és omega-3 zsírsavat is tartalmaz.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Élelmi
rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Omega-3 zsírsavakban gazdag; Alacsony
cukortartalmú; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges
színezékmentes; Tartósítószermentes;
BSE/TSE mentes; GMO mentes; Allergénmentes; Nátriummentes/Sómentes;
Hozzáadott cukortól mentes
A gyártási folyamat során a termék és a csomagolóanyag
nem érintkezik peszticidekkel vagy növényvédőszer-maradványokkal. Peszticideket
nem tárolnak a helyszínen és nem használják a gyártási vagy raktározási
területeken.
1 adag = 10-15 g
Fogyasztás: 1 adag naponta
Tárolás: száraz, hűvös helyen, erős fénytől
védve - tilos lefagyasztani!
Összetevő: 100%
bio fekete chia (Salvia hispanica - azték zsálya) mag
Összetevők Egységenként 100 g
Energia 1806 kJ/431 kcal
Zsír 28,8 g
- amelyben telített zsírsav 3,3 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 2,7 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 21,5 g
- amelyben Omega 3 zsírsav (Linolénsav) 16,0 g
Szénhidrát 6,7 g
- amelyben cukor 0,8 g
Rost 31,3 g
Fehérje (protein) 22,1 g
Só 0,0 g
Kálium 653,0 mg
Kalcium 448,0 mg
Foszfor 621,0 mg
Magnézium 290,0 mg
Vas 7,0 mg