A BioMenü BIO GANODERMA gombapor egy barna színű, finom por, amely ganoderma gombából (ganoderma lucidum)
készül.
A ganoderma gomba Ázsia különböző meleg és nedves területein nő. A belsejében
számos molekula található, köztük a triterpenoidok,
a poliszacharidok, és a peptidoglikánok, amelyek a jótékony
hatásait nyújtják.
A keleti orvoslásban már kb. 4000 éve használják. Kínában a császárok
eledelének nevezték, mivel ritka, nehezen fellelhető, és kiemelkedő hatású
alapanyag. Még a ginsengnél is értékesebbnek tartották.
Egy adag: 2-4 g por
Javasolt felhasználás: 1 adag naponta
A hatóanyag legjobb kioldódásához forrázatot, vagy főzetet készítsen!
Forrázat 2-4 csésze teához: (ízlés szerint) fél-egy mokkáskanál porra
fél-egy liter forrásban lévő vizet öntsön, jól keverje össze, majd hagyja a
port leülepedni!
Főzet készítése: (ízlés szerint) fél-egy mokkáskanál porra fél-egy liter
hideg vizet öntsön, forralja fel, majd 10 perc forrás után hagyja a port
leülepedni!
Tárolás: jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermekektől elzárva
Összetevők: 100% bio ganoderma-gomba
(Ganoderma lucidum, pecsétviaszgomba)
Összetevők táblázata
Egységenként / 100 g
Energia 1008 kJ/241 kcal
Zsír 0,5 g
- amelyben telített zsírsav 0,1 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 0,3 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav < 0,1 g
Szénhidrát 18,4 g
- amelyben cukor < 0,1 g
Rost 65,9 g
Fehérje (protein) 8,8 g
Só 0,0 g
Természetes termékről lévén szó, a
táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően,
illetve az idő múlásával.