A kesudió és blansírozott
mandula mellé az epret liofilizált formában adjuk a granolához. Ezzel
érjük el, hogy a vaníliás, kókuszos íz mellett megjelenjen a zamatos eperíz
dominanciája. Az eredmény egy ellenállhatatlanul selymesen lágy, édes íz.
Összetevők: gluténmentes zabpehely,
gluténmentes kukoricapehely, virágméz, olívaolaj, mandula (7%), kesudió (7%),
napraforgómag, kókuszchips, liofilizált eper(2%), puffasztott amaránt,
fűszerek, só
A termék glutén-, tej-, laktóz- és
szójamentes.
Átlagos tápérték / 100 g tartalmaz:
Energia: 1918kJ / 458 kcal
Zsír: 24 g
- amelyből telített zsírsavak: 5 g
Szénhidrát: 48 g
- amelyből cukor: 11 g
Fehérje: 12 g
Rost: 7 g
Só: 0,1 g
Mi is az a liofilizálálás?
A liofilizálás - más néven fagyasztva
szárítás - során a tartósítani kívánt élelmiszert tisztítás és aprítás után
először lefagyasztják, majd fokozatosan távolítják el belőle a nedvességet
szublimálással, egy speciálisan kialakított liofilizált kamrában úgy, hogy a
termék ropogós legyen. Az eljárásnak köszönhetően az értékes tápanyagok és
vitaminok körülbelül 95-97%-ban megmaradnak a liofilizált termékekben. A
víztartalom eltávolításának előnye, hogy a liofilizált termékek nem romlandók,
szobahőmérsékleten, bontatlan, sértetlen csomagolásban, hűtés nélkül hosszú
időn keresztül megőrzik minőségüket.
Ügyeljünk arra, hogy a liofilizált
gyümölccsel teli granolánkat mindig gondosan zárjuk vissza, hogy a gyümölcs
biztosan megőrizze frissességét!
Felhasználási javaslat: Fogyaszd
tejjel, joghurttal, friss gyümölccsel reggelire, ropogtasd magában nassolni-
valóként, vagy dobd fel vele kedvenc desszertedet!