N&Z Étkezési Zselatin 200 bloom 250 g

A zselatin előállítása állati csontokból, inakból, bőrből történik, melyek tartalmazzák a fontos fehérjéket, kollagént. A zselatin rendszeres használatával ezek könnyedén beépíthetők az étrendünkbe.

A 200 bloom-os indexszámú, marhabőrből kinyert porzselatinból nagyszerű állagú lekvárokat, dzsemeket, szószokat, fagylaltokat, vagy bármilyen krémes desszert készíthetünk, de kocsonyához adva is tökéletes eredményt kaphatunk.

A N&Z Étkezési Zselatin közepes bloom indexszámú. Ez az érték a kocsonyásító képességére utal. (Rezgősebb állagot kapunk az alacsonyabb bloom számú, és keményebb, törékenyebb állagot a magasabb értékűvel.)

Adagolása: fél liter krémhez 6 gramm zselatint ajánlott használni. A vágható állag eléréséhez 9 gramm zselatinport (1 csapott evőkanál) adjon hozzá a fél liter krémhez!

Elkészítése: a zselatin forralás hatására elveszítheti kocsonyásító képességét, ezért alacsony hőmérsékleten oldja fel, majd hűtse langyosra! A hideg folyadékhoz vagy krémhez csak ezután adja hozzá! A gyümölcsök fehérjebontó enzimje feloldhatja a zselatint, így friss gyümölcsökhöz adni nem javasolt. Használjon konzerv -, vagy befőtt gyümölcsöket, mert ezeket közvetlenül elegyítheti a zselatinnal, vagy főzze néhány percig a friss gyümölcsöket. Tipp: ha egy kicsi sót ad a dzsemekhez, krémekhez, folyósabb állagot kaphat eredményül.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Tartalma: 200 bloom-os, emberi fogyasztásra alkalmas zselatin 

2 590 Ft
szállítási díj nélkül