A zselatin előállítása állati csontokból, inakból, bőrből
történik, melyek tartalmazzák a fontos fehérjéket, kollagént. A zselatin
rendszeres használatával ezek könnyedén beépíthetők az étrendünkbe.
A 200 bloom-os indexszámú, marhabőrből kinyert porzselatinból nagyszerű
állagú lekvárokat, dzsemeket, szószokat, fagylaltokat, vagy bármilyen krémes
desszert készíthetünk, de kocsonyához adva is tökéletes eredményt kaphatunk.
A N&Z Étkezési Zselatin közepes bloom indexszámú. Ez az
érték a kocsonyásító képességére utal. (Rezgősebb állagot kapunk az alacsonyabb
bloom számú, és keményebb, törékenyebb állagot a magasabb értékűvel.)
Adagolása: fél liter krémhez 6 gramm zselatint ajánlott használni. A vágható állag eléréséhez 9 gramm zselatinport (1 csapott
evőkanál) adjon hozzá a fél liter krémhez!
Elkészítése: a zselatin forralás hatására elveszítheti
kocsonyásító képességét, ezért alacsony
hőmérsékleten oldja fel, majd hűtse
langyosra! A hideg folyadékhoz vagy krémhez csak ezután adja hozzá! A
gyümölcsök fehérjebontó enzimje feloldhatja a zselatint, így friss gyümölcsökhöz adni nem javasolt. Használjon
konzerv -, vagy befőtt gyümölcsöket, mert ezeket közvetlenül elegyítheti a
zselatinnal, vagy főzze néhány percig
a friss gyümölcsöket. Tipp: ha egy kicsi sót ad a dzsemekhez, krémekhez,
folyósabb állagot kaphat eredményül.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tartalma: 200 bloom-os, emberi fogyasztásra alkalmas zselatin