A termék 200 bloom-os, marhabőrből kinyert
porzselatint tartalmaz. Használja ezt az alapanyagot, ha házi gumicukrot,
desszertet, kocsonyát készít, vagy leveseket, szószokat sűrít! Tökéletes állag garantált
akkor is, ha lekvárok, szószok, dzsemek, fagylaltok összetevőjeként
alkalmazza.
A termék közepes Bloom indexszámú, ami kocsonyásodási
képességére utal. (Amíg az alacsonyabb Bloom számúnál rezgősebb állagot kap, a
magasabb értékűvel keményebb, törékenyebb állagot tud elérni.)
Adagolása: fél liter krémhez 6 gramm zselatint
ajánlott használni, ha pedig vágható állagot szeretne, akkor 9 gramm
zselatinport (1 csapott evőkanál) adagoljon ugyanekkora mennyiséghez!
Elkészítése: fontos, hogy a zselatint ne forralja, mert elveszítheti
kocsonyásító képességét! Alacsony hőmérsékleten oldja fel, majd hűtse
langyosra! Ezután adja hideg folyadékhoz, vagy krémhez! Nem javasolt friss
gyümölcsöt adagolni hozzá. Amennyiben friss
gyümölcsös finomságot készítene, előtte néhány percig főzze a terméseket, különben a gyümölcs fehérjebontó
enzimje feloldhatja a zselatint! Ha
befőtt vagy konzerv gyümölcsöket használna, akkor ezeket közvetlenül
adagolhatja hozzá. Egy csipet só hozzáadásával folyósabbá teheti a krémeket,
dzsemeket.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tartalma: 200 bloom-os emberi fogyasztásra
alkalmas zselatin