Nagyszerűen fűszerezhető,
telített zsírokban szegény, élelmi rostban gazdag alapanyag lehet ételeinkhez. A
diétázók, és sportolók életében is hangsúlyos szerepet tölthet be. Mivel teltségérzetet okoz, nem kell attól
tartani, hogy később farkaséhség törne ránk.
Kedvelt kásaként való fogyasztása. (A skótoknál tradicionális érték kapcsolódik
hozzá: miután éjszakára sós vízbe áztatták, másnap lassú tűzön főzték meg; az iskolás
gyerekeknek egy Meal Monday nevű szünetet is adtak, hogy ők is részt vehessenek
a zab aratásában.)
A zabpehely reggelikhez, és főételekhez, desszertekhez is
remek adalék. Ízesíthetjük gyümölcsökkel, lekvárokkal. Használhatjuk panírozáshoz, vagy a töltelékes ételeinkben. Kekszekhez, és édességekhez is jó választás. Nagyszerű tészták, kenyerek, húsok készítéséhez - nagyban hozzájárul az állaguk
javításához. Ideális választás szaftosabb ételekhez is.
Ajánlott felhasználás
előtt egy kis vízben áztatni. Gyakori a vízben való felfőzése.
Javasolt fogyasztás: napi
két étkezésnél 2-2 evőkanál zabpehely
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Tartalma: 100% gluténmentes zabpehely
Átlagos tápérték 100 g
termékben:
Energia: 1530 KJ / 365
kcal
Zsír: 6,9 g amelyből
telített zsírok: 1,2 g
Szénhidrát: 56 g amelyből
cukrok: 1,3 g
Rost: 11 g
Fehérje: 14 g
Só: 0 g