Nature Cookta Lenmagliszt 250 g

Nincs raktáron

Nem csak a húsfogyasztást mellőzők étrendjében pótolhatatlan alapanyag a lenmag őrleménye, hanem nagy hasznát vehetik a diétázók, a paleolit étrendet követők is. Az egyik legrégebbi kultúrnövényünk, régóta táplálékforrás. Az oroszok böjti étele lenmagból állt, a kendermag és a borsó mellett . A görögök kukoricával kevert lenmagos kenyeret sütöttek. A 8. századi frank uralkodó, Nagy Károly a lenmag fogyasztására ösztönözte népét .

A Nature Cookta Lenmagliszt önmagában és más maglisztekkel keverve is kiváló konyhai alapanyag. Mivel nagy mennyiségben képes felvenni a folyadékot és a zsiradékot, sűrítésre is alkalmas. Ha sütéshez használjuk, akkor a receptben előírtnál nagyobb mennyiségű folyadékra van szükség, így kitűnő állagú kenyerek, cipók, zsemlék, kiflik készíthetők. Felhasználásával a péksütemények rövidebb idő alatt sülnek ropogósra.

Tartalma: 100% lenmagliszt

Átlagos tápérték 100 g-ban:

Energia: 1342 kJ/321 kcal,

Zsír: 18,88 g, amelyből telített zsírsavak: 8,88 g,

Szénhidrát: 4,64 g, amelyből cukrok 4,4 g,

Fehérje: 33,18 g,

Só: 0 g

Kiszerelés: visszazárható tasakban

590 Ft
szállítási díj nélkül