Nem csak a húsfogyasztást mellőzők étrendjében
pótolhatatlan alapanyag a lenmag őrleménye, hanem nagy hasznát vehetik a diétázók, a paleolit étrendet követők is. Az egyik legrégebbi kultúrnövényünk,
régóta táplálékforrás. Az oroszok böjti étele lenmagból állt, a kendermag és a borsó mellett . A görögök kukoricával kevert lenmagos kenyeret sütöttek. A 8.
századi frank uralkodó, Nagy Károly a lenmag fogyasztására ösztönözte népét
.
A Nature Cookta Lenmagliszt önmagában és más maglisztekkel
keverve is kiváló konyhai alapanyag. Mivel nagy mennyiségben képes felvenni a folyadékot
és a zsiradékot, sűrítésre is
alkalmas. Ha sütéshez használjuk,
akkor a receptben előírtnál nagyobb mennyiségű folyadékra van szükség, így kitűnő
állagú kenyerek, cipók, zsemlék, kiflik készíthetők. Felhasználásával a
péksütemények rövidebb idő alatt
sülnek ropogósra.
Tartalma: 100%
lenmagliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1342 kJ/321 kcal,
Zsír: 18,88 g, amelyből telített zsírsavak:
8,88 g,
Szénhidrát: 4,64 g, amelyből cukrok 4,4 g,
Fehérje: 33,18 g,
Só: 0 g
Kiszerelés: visszazárható tasakban