A mák a magyar konyha kedvelt alapanyaga, a keleti konyhaművészet
meghatározó főszereplője. Most már a hidegen sajtolt olaja is beilleszthető a
mindennapos étkezésbe.
A Nature Cookta Mákolaj kíméletes eljárás során készül, melyből
minden tartósítószert és vegyi anyagot száműznek. Tartályban ülepítik, szűrik,
végül palackozzák.
A mákolaj minden fogásnál megállja helyét a konyhában, pirított
mákra emlékeztető aromájával. Alkalmazható gyümölcslevesekhez, salátákhoz,
péksüteményekhez. Telt íze nagyon jól érvényesül a lepényeknél, réteseknél,
palacsintáknál, kuglófoknál, kalácsoknál. Pikáns ízvilág érhető el, ha a halak
készítésénél is felhasználjuk.
Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír:
99,86 g amelyből telített zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Tartalma: 100% mákolaj