Nature Cookta Pektin 80 g

A legtermészetesebb megoldás,  ha növényi pektint is használunk a tökéletes állagú dzsemek, lekvárok elkészítéséhez. Így a főzési idő lerövidíthető, a hozzáadott édesítő mennyisége pedig csökkenthető. A gyorsabb elkészítés lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök a tápértéküket koncentráltabban megőrizzék.

Az értékes heteropoliszacharid lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot. Segítségével otthon is készíthetünk gumicukrot.

A növényi, természetes eredetű pektin kiváló sűrítőanyag. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsökben. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Ezt a régiek is felismerték, amikor egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.

Tartalma: 100% citruspektin

A felhasznált mennyiség függ a személyes ízlésünktől, hogy milyen állagú finomságot szeretnénk, és hogy milyen gyümölcs a nyersanyagunk hozzá. A 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 20-25 kg gyümölcshöz elégséges.

1 390 Ft
szállítási díj nélkül