A legtermészetesebb megoldás, ha növényi
pektint is használunk a tökéletes állagú dzsemek, lekvárok elkészítéséhez. Így a főzési idő lerövidíthető, a
hozzáadott édesítő mennyisége pedig csökkenthető. A gyorsabb elkészítés lehetővé teszi,
hogy a gyümölcsök a tápértéküket koncentráltabban megőrizzék.
Az értékes heteropoliszacharid
lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot.
Segítségével otthon is készíthetünk gumicukrot.
A növényi, természetes eredetű pektin kiváló
sűrítőanyag. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsökben. A kevésbé
rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a
birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Ezt a régiek is felismerték, amikor
egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag
javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.
Tartalma: 100% citruspektin
A felhasznált mennyiség függ a személyes
ízlésünktől, hogy milyen állagú finomságot szeretnénk, és hogy milyen gyümölcs
a nyersanyagunk hozzá. A 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 20-25
kg gyümölcshöz elégséges.