A dél-amerikai álgabona remekül felhasználható az édes és sós
fogásaihoz is: aszalt gyümölcsös reggelikhez, csőben és wokban sült ételekhez,
kásákhoz, salátákhoz vagy desszertekhez egyaránt. Semleges íze lehetővé teszi,
hogy ízlése szerint fűszerezze.
A rizs és köles köreteit helyettesítheti az „inkák aranyával”.
Elkészítésénél nagyon fontos, hogy alaposan mossa át a magokat,
így eltávolíthatja szaponin védőrétegét. Kétszeres mennyiségű vízben készítse
el, mert a magok háromszorosukra is dagadhatnak. Ha főzés előtt megpirítja,
akkor enyhén diós ízű quinoát kap végeredményül.
Akár önmagában, pattogtatva is fogyaszthatja, egy kis zsiradék
és ételízesítő hozzáadásával.
Elkészítése
Miután alaposan átmosta a magokat, öntse egy edénybe, engedjen
rá kétszeres mennyiségű vizet és egy kis sót is adjon hozzá! Kb. negyed óráig
főzze kis lángon, vagy addig, amíg a szemek kellőképpen megdagadnak. Vegye le a
tűzről és pihentesse 5 percig. Átkeverése után már tálalhatja is!
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1478 kJ/ 353 kcal
Zsír: 6 g amelyből telített zsírok: 0,7 g Szénhidrát: 57 g amelyből cukrok: 1,3
g Rost: 7 g Fehérje: 14 g Só: 0 g Tartalmaz: 100% fehér quinoa
A termék egyáltalán nem tartalmaz allergéneket.