A hántolt
szezámmagból készülő Nature Cookta Szezámmaglisztet hidegsajtolásos
eljárással készítik. Ez a módszer különlegessé teszi, mert a finom szemcséjű liszt nagyobb mértékben őrzi meg a szezámmag
előnyös tulajdonságait. Enyhén kesernyés
íze nagyon jól passzol a sós ételekhez. A vegetáriánusok és vegánok
figyelmébe is ajánlott alapanyaggal süthetünk, és sűríthetünk is. Ha kizárólag
maglisztből sütünk, mindig használjunk eggyel több tojást a receptben megadott
mennyiségnél, mert így elkerülhető a tészta túlzott morzsálódása.
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1712 kJ/ 408 kcal
Zsírok: 18,7 g amelyből telített zsírok: 3,21 g
Szénhidrát: 6,4 g amelyből cukor: 0 g
Rost:14,6 g
Fehérje: 53,6 g
Só: 7,38 g
Tartalma: 100%
szezámmagliszt