Nature Cookta Szőlőmagolaj 250 ml

Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmagolajat érett szőlőszemek magjaiból nyerik. A különleges eljárás során a magokat összezúzzák, préselik, és hidegen sajtolják, majd ülepítik és szűrik is. 

II. Miksa császár idejében már használták a hidegen préselt szőlőmagolajat. Értéke az aranyéhoz hasonló volt. Szent-Györgyi Albert magyar tudósunk 1936-ban mondta ki azt, hogy a szőlő magja az egyik legértékesebb antioxidáns forrás. Kivételes beltartalmi értékével a mai napig foglalkoznak kutatások.

A Nature Cookta Szőlőmagolaj dióhoz, mazsolához hasonlatos illata, enyhén fanyar íze jól illik a frissensültekhez, a serpenyőben készített ételekhez, az érett szőlőre hasonlító aroma a sütés során is megmarad. A salátákhoz, és a szószokhoz is jól passzol. Kitűnő ízkombinációt alkot a lazacos ételekkel. A zöldes-aranyló olaj pazar összetevője lehet a pácoknak, marinádoknak, és a dresszingeknek is. 

Átlagos tápérték 100 g-ban:

Energia: 3663 kJ/ 891 kcal

Zsír: 98,91 g amelyből telített zsírok: 12 g

Szénhidrát: 0 g

Fehérje: 0 g

Só: 0 g

Tartalma: 100% szőlőmagolaj

2 190 Ft
szállítási díj nélkül