Az ősz gyümölcse
az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag a konyhában. A Nature Cookta
Szőlőmagolajat érett szőlőszemek magjaiból nyerik. A különleges eljárás során a
magokat összezúzzák, préselik, és hidegen sajtolják, majd ülepítik és szűrik
is.
II. Miksa
császár idejében már használták a hidegen préselt szőlőmagolajat. Értéke az
aranyéhoz hasonló volt. Szent-Györgyi Albert magyar tudósunk 1936-ban mondta ki
azt, hogy a szőlő magja az egyik legértékesebb antioxidáns forrás.
Kivételes beltartalmi értékével a mai napig foglalkoznak kutatások.
A Nature
Cookta Szőlőmagolaj dióhoz, mazsolához hasonlatos illata, enyhén fanyar íze jól
illik a frissensültekhez, a serpenyőben
készített ételekhez, az érett szőlőre hasonlító aroma a sütés során is megmarad. A salátákhoz,
és a szószokhoz is jól passzol. Kitűnő ízkombinációt
alkot a lazacos ételekkel. A zöldes-aranyló olaj pazar összetevője lehet a pácoknak, marinádoknak, és a dresszingeknek is.
Átlagos
tápérték 100 g-ban:
Energia: 3663
kJ/ 891 kcal
Zsír: 98,91 g
amelyből telített zsírok: 12 g
Szénhidrát: 0
g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Tartalma: 100% szőlőmagolaj