A kasszáva
gyökeréből nyert keményítő a ,,mindenmentes" konyha alapanyaga.
Alkalmazásával tökéletesen sima és
csomómentes ételek készíthetőek.
A kasszáva a fejlődő országok alapvető élelmiszere,
elterjedését segítette, hogy kicsi a vízigénye, és kevésbé jó minőségű földben
is megterem. Gyökeréből lisztet, alkoholtartalmú italt, és keményítőt is
készítenek.
A Nature Cookta Special Tápióka keményítő
sajátos eljárás során készül, a hagyományos liszt helyett is használható
alapanyag. Elsősorban sütéshez ajánlott, de kiváló szószok, főzelékek
sűrítéséhez is. Maglisztekhez is hozzákeverhetjük, így igazi, szivacsos belsejű
kenyeret kapunk eredményül. A tápióka keményítőből sütött pékáruk
legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a tetejük kérgesre, finoman ropogósra sül.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1491 kJ/351 kcal
Zsír: 0,1 g Telített zsírok: 0 g
Szénhidrát: 87 g amelyből cukrok: 0 g amelyből
keményítő: 87 g
Fehérje: 0,3 g
Só: 0 g