A kiemelkedő,
nagy tisztaságú alapanyag nagyfokú zselésítő és vízmegkötő hatású. Az eredetileg
Iránban és Indiában őshonos növényt beillesztheti bármely étkezésbe, már a
napját is indíthatja úgy, hogy a müzlijébe teszi, sőt felhasználásával
kenyereket, zsemléket is készíthet.
A paleolit
kenyereknél az a baj, hogy a tészta nagyon vizes lesz: ez a Nature Cookta Útifű
basic maghéj használatával kiküszöbölhető.
Az állati
zselatin legkitűnőbb helyettesítője.
Mártások, szószok sűrítésére kiválóan alkalmas,
helyettesíthetünk vele más sűrítőanyagokat. Kitűnő pudingok, gyümölcspürék
készíthetőek az útifű maghéj használatával.
A termék különlegessége, hogy hideg folyadékkal elkeverve is
tökéletes állagú finomságokat készíthet, nem szükséges forralni.
Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára
fogyasztását nem ajánljuk.