A telített
zsírban szegény és élelmi rostban
gazdag zabpehelyliszt ételek sűrítésére, édes és sós finomságok készítésére
egyaránt remek választás. Ezzel a liszttel finom zöldséges lepények készíthetők.
A zab alapvetően sikérmentes, ezért érdemes a
búzaliszt egy részét kiváltani vele, és más lisztekkel is kombinálni.
Piskótáknál, kevert tésztáknál egy az egyben használhatjuk, azonban kenyereknél
és pizzáknál a megadott liszt mennyiségének egy részét zabpehelyliszttel helyettesítsük! Használható krémek, pudingok, palacsinták készítéséhez is. A palacsinták sütésénél
legyen egy kicsit vastagabb a tészta!
A sportolók étkezésében ajánlott a használata.
Tartalma: 100%
gluténmentes zabpehelyliszt
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1545 kJ/366 kcal
Zsír: 6,2 g amelyből telített zsírok: 1 g
Szénhidrát: 60,5 g amelyből cukrok: 1,2 g
Rost: 9,7 g
Fehérje: 12,3 g
Só: 0 g