A spenót
gazdag tápanyagokban, ásványi anyagokban, mint a vas, kálcium, kálium és
magnézium, támogatva a szív-, és érrendszer egészségét, javítva a látást. Vitaminokban
is gazdag, erősíti az immunrendszert, javítja az emésztőrendszer működését. A magas antioxidáns tartalom védelmet
nyújt a szabadgyökök ellen, támogatja az általános egészség megőrzését. A magas rosttartalom hosszantartó
jóllakottság érzetet biztosít.
A spenótos
szélesmetélt hosszú és széles formája jól tartja a szószokat, az ízeket, így
minden falatban élvezhetjük az étel ízét. Sokféleképpen felhasználhatjuk, szószokkal,
zöldségekkel, húsokkal, sajttal.
A magas fehérjetartalom támogatja az izomépítést, az egészséges
életmódot. Az alacsony glikémiás
index hozzájárul a stabil vércukorszinthez,
segít az egészséges testsúly fenntartásában. A durum búzaliszt
garantálja a tészta tökéletes állagát és ízét, a magas búzafehérje biztosítja a
tészta rugalmasságát főzés közben. A tojásmentesség lehetővé teszi, hogy
a terméket tojásallergiában szenvedők is fogyaszthassák, valamint a vegán,
és vegetáriánus étrendet követők számára is ideális választás.
A gyengéd
szárítási folyamat csökkenti a tápanyagok, például a fehérjék és a komplex
szénhidrátok lebomlásának esélyét. A lassú száradás egyenletesen eltávolítja a
nedvességet, hozzájárul a tészta hosszabb eltarthatóságához anélkül, hogy
adalékanyagokat kellene használni. A kíméletesen előállított tészta gyorsabban
fő meg, mire "al dente" állagot ér el.
Főzés: mindössze 2-3 perc
forrásban lévő vízben, majd 2-3 perc pihentetés fedő alatt. Tökéletes választás
a gyors és egyszerű, ugyanakkor finom és tápláló ételek kedvelőinek.
Zöldségtartalom: 38% spenót